Métall


 
  v. Olympic Ferro
  m. v. Ramiro
  kleur zwart/bruin
  hoogte 1,70 m.
  geb. 1994
   
  >> klik hier voor de volledige
    stamboom
   

De Olympc Ferro zoon Métall is een dressuurhengst bij uitstek. Zowel vaders- als moederszijde (G. Ramiro Z) geven hem alles mee om in de toekomst aan de top te komen. Ook de kinderen van hem zijn een belofte voor de toekomst. Als moderne vererver maakt Métall de hooggespannen verwachtingen van de fokkers overduidelijk waar.

Ze hebben front en maat en tonen een groot vermogen met een grijpend voorbeen en een zeer goed ondertredend achterbeen. De drie jarige Rabiola (Métall x Zadok) was 3e bij het 'elite' korps in Ermelo 2001.

Met de hengstenkeuring in Ermelo heeft Métall vier zonen aangewezen voor de tweede bezichtiging in 's-Hertogenbosch. Van de M jaargang had hij de meeste !!!

Métall is qua exterieur de mooiste hengst van Nederland en dat geeft hij door aan zijn kinderen. Métall is een rijk gelijnde hengst met veel hals, zeer mooi hoofd, met zeer goede bewegingen. Métall is een hengst met een super karakter. De veulens van Métall zijn langgelijnd, tonen veel ras en kwaliteit. Ze hebben veel front en mooie hoofden, de bewegingen zijn ruim en tactvol, veel kracht in de achterhand en het voorbeen wordt mooi verheven weggezet.

Métall heeft met veel succes deelgenomen aan de hengstencompetitie:
- Groesbeek 1e plaats
- Hengelo 2e plaats
- Weert 1e plaats
- Den Bosch finale 2e plaats met steeds hoge punten.

Indoor Brabant hengstenkeuring 2000: Bij de hengsten met afstammelingen werd Métall kampioen.

Métall is qua bloedvoering, type en beweging zeer interessant voor het fokken van zowel dressuur als springpaarden.
Métall staat ter dekking bij de hengstenhouderij en KI-station Gebroeders van Manen