Osmium


 
  v. Olympic Ferro
  m. v. Calypso 1
  kleur zwart
  hoogte 1,74 m.
  geb. 1996
   
  >> klik hier voor de volledige
    stamboom
   

Foto: Osmium met Anky van Grunsven,
zij is zeer gecharmeerd
van dit zwarte toptalent

   
     

Osmium is in Uden en Giesbeek gestart in de klasse M. Beide keren heeft Osmium met grote overmacht gewonnen!!

Osmium heeft tijdens het weekend van 1 t/m 3 februari 2001 de hengstencompetitie gewonnen in Den Bosch. Hij eindigde met 12 punten voorsprong op de nummer twee.

Onder op de foto is de duitser Holga Finken te zien tijdens de finale van de Pavo Cup , hij gaf Osmium een 10 voor het gevoel onder het zadel.
Osmium heeft in het weekend van 26 en 27 augustus 2000 de befaamde Pavocup gewonnen met 557,5 punten!!

Er waren 2 gastruiters die als laatste op de 5 beste paarden moesten rijden, één van de gastruiters, de uit Duitsland komende Heer Holga Finken gaf hem 100 punten, voor het gevoel onder het zadel, dit is het hoogst haalbare! De andere gastruiter gaf hem 95 punten. Osmium stond uiteindelijk 35.5 punten voor op no. 2!!!

De stamboom van Osmium is fantastisch. Hij bestaat uit vader Olympic Ferro, de droom van ieder dressuur fan. De volgende hengst in de stamboom is Calypso I dit is ook de vader van Chacomo, waarvan Alexandra Simons - de Ridder de eigenaar is. Zij maakte onderdeel uit van de Duitse Olympische ploeg die goud haalden tijdens de Olympische Spelen van Sydney 2000. Overgrootvader is de volbloed hengst 'Ladykiller XX', beter bekend als de miljonairshengst. Landgraaf I en Lord X maken de stamboom van Osmium tot één van de beste ooit.

>> Klik hier voor het verrichtingsonderzoek van Osmium